Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

LAMINÁLT PADLÓ alatt

Alumínium fűtőszőnyeg elektromos padlófűtéshez melegburkolat, laminált padló alá

Az elektromos padlófűtés alu fűtőszőnyegekre vonatkozó rétegrendjét alulra görgetve találja!

Hogyan válasszon az alábbi gyárak termékei közül? Ha nem szeretne időt tölteni a döntéssel, keressen minket elérhetőségeinken, és

nemcsak a választásban, hanem a tervezésben is segítünk! (weblap alja)

Aki itt döntene:

A különböző gyártójú alu fűtőszőnyegek az eddigi tapasztalataink alapján gyakorlatilag hasonló minőségű termékek, főleg a távol-keleti alu szőnyegek!

Ami kiemelkedik a sokból, az a dán gyártású HEATCOM, természetesen ez árában is megmutatkozik. A HEATCOM viszont nagyobb garanciaidővel is rendelkezi, az általános 10 év helyett 15 év a garancia! Így akinek "belefér" az ártöbbelet, ezt válassza!

A Heatcom egyetlen hátránya, hogy a legnagyobb méretű alu fűtőszőnyege 15 m2, így ennél nagyobb alapterületű szobákba csak még egy fűtőszőnyeg használatával készíthető el a padlófűtés. Természetesen nem okoz ez sem nagy problémát, a forgalmazott TERMOSZTÁT-okba 2 db szőnyeg hidegvége is simán beköthető! A padlóburkolat alatti kötést nem javasoljuk!

A legnagyobb alu szőnyegünk 20 m2, azaz 40 m hosszú. Ezt a LIKEWARM tudja mindhárom (80, 100, 130W/m2)  teljesítményben. Gyakorlatilag mindig, minden van raktáron, így a szállítás gyors!

(A BVF L-PRO méretrendje elég "visszafogott", 2-12m2 -ig terjed a skála és csak 100W/m2 teljesítmény érhető el.)

TELJESÍTMÉNY: Melyik legyen?

Főfűtésnél mindenképp méretezni kell, hogy a fektetett szőnyeg teljesítménye elegendő-e az adott helyiség hőveszteségét pótolni, de általában elmondható, hogy főfűtésnél (átlagos hőszigetelésű lakásban) inkább a 130 vagy 140W/m2 teljesítményű alu fűtőszőnyeg használandó.

Temperálásra, kiegészítő fűtésre a kisebb 80 vagy 100W/m2 is elég, sőt komolyabb hőtechnikájú új házaknál főfűtésre is bőven elég.

Rendelésnél fontos: elektromos padlófűtés olyan bútor alá nem rakható, amelyiknek nincs lába, mert az adott helyen túlmelegedhet a rendszer. Számolja ki, hogy hány folyóméter 50 cm széles csíkot tud leteríteni és az így kijött m2 nagyság alatti szőnyeget rendelje.

Természetesen előre letölthetően is megtekinthetőek a lerakáshoz szükséges tanácsok, használati utasítások fő honlapunkon itt:

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Padlófűtés rétegrendje utólagos kialakításnál melegburkolat, laminált padló esetén

Talán a leggyakoribb igény mostanában a régi burkolaton elhelyezett temperáló vagy akár főfűtés kialakítása alumínium fűtőszőnyeg segítségével laminált padló vagy egyéb melegburkolat alá.

Mivel a régi burkolat vagy a kész aljzatbeton általában elég sima felületet ad, a kialakítás gyors és ami a legfontosabb, hogy ez a rendszer nem igényel már meglévő hőszigetelést a padlószerkezetben, azaz akár a korszerűtlen is nagyon hideg érzetet adó padlónk is lehet kellemes meleg akkor is, ha a meglévő fűtésrendszert emellett még használjuk. És ami a leglényegesebb, hogy a kész és emellett gazdaságos komplett fűtésrendszer rétegvastagsága 20mm alatt tartható.

1. régi burkolat

2. XPS aljzat 5-6 mm

2/1. padlószenzor az XPS-be bevágva

3. alu fűtőszőnyeg - 2mm

4. PE párazáró fólia

5. klikkes laminált padló


BVF L-PRO alu fűtőszőnyeg lerakása