Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

FŰTŐKÁBEL BETONBAN

Fűtőkábelek elektromos , aljzatbetonba elhelyezve, minden burkolat típushoz

Az elektromos padlófűtés fűtőkábelekre vonatkozó rétegrendjét alulra görgetve találja!

Hogyan válasszon az alábbi gyárak termékei közül? Ha nem szeretne időt tölteni a döntéssel, keressen minket elérhetőségeinken, és nemcsak a választásban, hanem a tervezésben is segítünk! (weblap alja)

Padlófűtés rétegrendje - új építés, újonnan kialakított padlószerkezet esetén - fűtőkábeles rendszerek

Ha már a lakás vagy ház kivitelezésének elején gondolunk arra, hogy az elektromos padlófűtés lesz a legjobb fűtési megoldás az otthonunkban, akkor viszonylag egyszerű dolgunk van, mert az aljzatbetonba beépített fűtőkábeles rendszernél a befejező burkolat tetszőleges lehet, ami természetesen padlófűtéshez is megfelelő.

A rétegrend

1. megfelelő kiinduló aljzat, amely aljzatbeton vagy vasalt aljzat

2. talajpára vagy az adottságoktól fűggően esetleg talajvíz elleni szigetelés

3. lépésálló hőszigetelés tervezett vastagságban, mely lehet EPS PS hab 100 vagy 150 kg/m2 teherbírású, vagy a drágább ugyan, de messze jobb megoldást nyújtó a zárt cellás XPS PS hab. Az XPS tulajdonképpen vízzáró is, nem szívja a vizet, vízpárát, mint a normál, PS gyöngyökből expandált (összenyomott) EPS, mely nedvességérzékeny!

4. PE technológiai szigetelés, mely a betonozáskor védi a nedvességtől a hőszigetelést, ez egy egyszerű, nem túl vékony PE fólia

5. aljzatbeton - teherelosztó beton, mely tartalmazza a fűtőkábeles rendszert - vastagsága függ attól, hogy normál vagy komolyabb hőtároló képességű fűtést szeretnénk. Általában az 5-6 cm vastag beton már kellemes hatású, pufferes fűtéshez 8-10 cm beton is készíthető.

5/1. fűtőkábeles rendszer legtöbbször teherelosztó betonacélhálóra tekerve megfelelő kábeltávolsággal

5/2. padlószenzor a fűtésvezérléshez. A padlószenzort külön csőben helyezzük el, mégpedig úgy, hogy cserélhető legyen a későbbiekben meghibásodás esetén. (ragasszuk be a cső végét szigetelőszalaggal, hogy nem mehessen be csemperagasztó!)

6. az aljzatbeton teljes kötése, száradása után (2-3 hét), az aljzat portalanítása és műgyantás kötőhíd felkenése után mehet a flex ragasztóba ágyazott hidegburkolat vagy a laminált padló, padlófűtéshez készített alátéttel.