Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

HŐSZIGETELÉS HIDEGBURKOLAT ALÁ

Hőszigetelés padlófűtés alá akár hidegburkolat, kerámia alá is

A padlófűtés rendszereink alá ajánlott XPS építőlemez lehetővé teszi, hogy a hidegburkolat, kerámia alatt beépített elektromos fűtőszőnyegeknél (fűtőháló) a rétegrendből kihagyjuk a hőszigetelésen lévő aljzatbetont. Így az utólag elkészített elektromos padlófűtésünk rendszervastagsága egészen kicsi lehet, hiszen akár 6 mm-es építőlemez is vásárolható.

Mivel a hőszigetelő lemezünk mindkét oldala üvegszálerősítésű műgyantás habarcs kezelést kapott, így maga az XPS lemez valószínűtlenül kemény. Munka közben olyan, mintha egy 60x125 cm-es kerámia lappal dolgoznánk.

FONTOS: kizárólag flex ragasztóval ragasztva az előző burkolatra (vagy aljzatbetonra) ad megfelelő alátámasztást!


6termék 16

Az XPS építőlemez hőszigetelés különböző vastagságokban - 6, 10, 20, 30, 40, 50mm - érhető el raktárról, így a helyi körülményekhez tág határok közt alkalmazható!

Miért jó ez a fajta hőszigetelés, XPS lemez?

XPS építőlemez padlófűtés alá kerámia burkolatnálAz XPS építőlemez hőszigetelés használatával jelentős élőmunkát és beruházási költséget is megtakaríthatunk.

Egy normál rétegrendben a padlóban elhelyezett lépésálló (EPS) hőszigetelésen mindenképp illik egy teherelosztó aljzatbetont vagy esztrich réteget elkészíteni - betonacélháló vagy rabic erősítéssel -, hogy a később elhelyezett hidegburkolat ne repedjen meg a fugáknál (ne törjön el) pontszerű terhelés hatására!

Utólagosan elkészített elektromos padlófűtéseknél gyakorlatilag "életmentő" az XPS építőlemez használata a padlófűtésrendszer rétegvastagságának minimalizálása miatt.

Azaz ha a lakásban, házban nincs a padlórendszerben beépített hőszigetelés - ami elég gyakran előforul régebbi épületeknél -, akkor gyakorlatilag a laminált padlós rendszerhez hasonló vastagságban meg tudjuk oldani a gazdaságos padlófűtést hidegburkolat esetén is. Esetleg a padlófűtés fektetése után az ajtómagasságokban szükséges csak a korrekció!

Az XPS műgyanta erősítésű hőszigetelés zárt cellás PS hab, azaz extrudált kivitel, ha a gyártástechnológiát nézzük. Így nem nedvességszívó, mint a nedvességre rendkívül érzékeny, normál lépésálló polisztirol hab hőszigetelés. A hagyományos EPS hab expandált kivitelű, azaz polisztirol gyöngyökből van összepréselve, így fontos a talajpára elleni védelme is!

A vastagabb XPS építőlemezek egyébként alkalmasak különböző épített falak, fürdőszobai előtétfalak, stb elkészítésére is.

Cikkünk a padlófűtés kellemes tulajdonságairól itt: MIÉRT JÓ?

Szűrés
Ár
 (Ft)
5 490 Ft - 10 490 Ft
Termék státusza