Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

ÖNSZABÁLYZÓ FŰTŐKÁBELEK

Önszabályzó fűtőkábelek

Önszabályzó fűtőkábelek - csőfűtés, ereszcsatorna-fűtés, padlócsatorna fűtés, gurulós kapuk fagyvédelme.

A forgalmazott önszabályzó fűtőkábelek normál, korrozív és szennyező ipari körülmények között is felhasználhatók. Alkalmas csövek, ereszcsatornák, csapok, tolókapuk és ajtók fagyvédelmére. 

kiegészítő csatlakoztató szett használatával hálózati bekötésük gyors és egyszerű, nem igényel különösebb szaktudást és más eszközöket.

A grafit-polimer fűtőelem hőmérsékletétől függően változtatja saját ellenállását. A fűtőkábel teljesítménye az aktuális külső hőmérséklet alapján változik, így ha nincs fagyveszély, teljesítménye drasztikusan lecsökken.

A hagyományos elektromos fűtőkábelek ohmikusan működnek, teljesítményük állandó, a szabályzást, a megfelelő hőmérséklet elérését termosztát biztosítja. Így alacsonyabb környezeti hőmérséklet esetén alacsonyabb lesz a felületi hőmérsékletük is.

Ezzel szemben az önszabályzó fűtőkábelek két pólusa (két hosszanti szál) közötti félvezető anyagnak köszönhetően, az  fűtőkábel felületi hőmérséklete hasonló marad más környezeti hőmérséklet mellett is. Tehát ahogy változik a környezeti hőmérséklet,  a félvezető anyag ellenállása arányosan változik, így más-más teljesítményen is üzemel.

Az önszabályzás a leadott teljesítményre vonatkozik, nem pedig az elérni kívánt hőmérsékletre.

Ebből is látszik, hogyha van egy felső határ, ahol szeretnénk, hogy ne fűtsön tovább a fűtőkábel, vagy egy alsó érték, aminél be kell kapcsolnia a rendszernek, akkor elengedhetetlen egy termosztát beiktatása a fűtés vezérléséhez. A termosztát közbeiktatásával főleg hosszabb önszabályzó fűtőkábelek használatánál jelentős energiát takaríthatunk meg.

Termosztátok itt: KÜLTÉRI TERMOSZTÁT