Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

SLL önszabályzó fűtőkábel

SLL önszabályzó fűtőkábeles cső- és csatornafűtési rendszerek

Alkalmazási területek:

  • Hideg- és meleg vizes csövek
  • Ereszcsatorna rendszerek (ereszcsatorna., lefolyócsövek, idomok,golyóscsapok stb.)
  • Öntöző rendszerek (akár a  földben is
  • Folyadék,olaj,tűzoltó csővezetékek
  • Ipari csőrendszerek (pl. élelmiszeripar)

A hagyományos fűtőkábeleitől eltérően, a Likewarm SLL önszabályzó fűtőkábeleken belül futó két vezeték között párhuzamos áramkörök alakulnak ki. Ennek köszönhetően a kábelt bárhol el lehet vágni anélkül, hogy megszakítanánk az áramkört.  Ezzel a megoldással nagyon egyszerű a telepítése. 
Rögzíthetjük a fűtendő felületen egyenes vonalban, csavart(spirál alakban).

Méretre vághatóak , így minden esetben a szükséges igényekhez tervezhetőek. A kábelek a csatlakozó szettel (külön rendelhető készlet) könnyedén egymáshoz csatlakoztathatóak, az önszabályzó kábelnek köszönhetően - kisebb összteljesítmény esetén - nincs szükség külön termosztát vezérlésre sem, kivéve a csatorna fűtési rendszereknél.


5termék 15

Az SLL önszabályzó fűtőkábel bekapcsolt állapotban felveszi a teljesítménye felét, de ahogy elkezd hűlni a levegő fagypont közelébe, az felemelkedik a maximális teljesítményre.

Ha közben az időjárás melegszik automatikusan csökken a teljesítmény.

Csatornafűtésnél mi értelme van fűteni a száraz csatornát, ha nincs hó és jég. Ilyenkor a megoldás egy erre használható csapadék érzékelővel ellátott termosztát a rendszer felülvezérlésére, ami csak akkor kapcsol be amikor csapadék is van, ráadásul fagypont közelében. Használata jelentéktelen mértékben emeli  a havi rezsiköltséget.Az energia felhasználás hatékonysága és az automatizált működés érdekében, sok esetben javasoljuk ennek beépítését.
Használható fém és műanyag csöveken egyaránt.

Lakó ingatlanok vízcsöveihez bőven elég  a 16watt/ méter teljesítmény, ebben az esetben még csőhéj szigetelés nélkül sem fog megfagyni a víz az alumínium ragasztószalag használata mellett. (Természetesen javasolt a csőhéjszigetelés!)

Ipari vastag csövek,valamint kültéri itatóknál, célszerű magasabb teljesítmény és termosztátos vezérlés, az energia felhasználás figyelembe vételével tervezzük meg.

Az elektromos önszabályzó fűtőkábelek UV stabilak!

Teljesítmények 16, 24, 30 Watt/méter

Szűrés
Ár
 (Ft)
2 750 Ft - 6 850 Ft
Termék státusza