Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

Blog

Infra fűtőfilm - miért nem?

Infra fűtőfilm - miért nem?

Infra fűtőfilm, intelligens fűtőfólia, nagyon okos infrafilm, stb

Miért is van az, hogy az elektromos fűtések területén legrégebben dolgozó cégek már rég "elengedték a kezét " a fűtőfilmeknek, átállva az azt messze jobban helyettesítő alu fűtőszőnyegekre, és azt általában már csak viszonylag új, kevés szaktudással és tapasztalattal rendelkező cégek forgalmazzák, sok esetben elég szakmaiatlan marketing segítségével?

Erről tájékozódjon itt:

FŰTŐFILM HÁTRÁNYAI


Na de mi, ha nem infrafilm?

Mit használjunk akkor utólagos padlófűtésre laminált parketta alá?

Természetesen a megoldás már rég megvan, sok ezer lakásban bizonyított már Magyarországon is az

alumínium fűtőszőnyeg

Az alu fűtőszőnyeg gyakorlatilag ugyanolyan rétegrendben rakható le, mint a fűtőfilm, csak itt semmilyen hókuszpókuszra nincs szükség, sőt a lerakáshoz még villanyszerelőre sem. Tapasztalat szerint egy video megnézése után egy kisebb szoba padlófűtését egy ezermesterkedésben járatos lakástulajdonos max. 1 óra alatt le tudja rakni és már mehet is rá a laminált parketta. (Persze az ellenállás ellenőrzés és bekötés az maradjon villanyszerelő dolga)

Miért jobb az alu fűtőszőnyeg, mint a fűtőfilm?

- a lerakáshoz nem kell szakértelem

- a telepítés extrém gyors

- a padlószerkezetben nincs elektromos kötés, mint a fűtőfilmnél, ahol minden filmcsíknál 2 db is van, így a meghibásodási lehetőség minimális

- az alu fűtőszőnyeg ugyan drágább, mint az infrafilmes alapanyag, de ha a munkadíjat is nézzük, bizony lehet az infrafilm drágábbra jön ki, letelepítve

- az alu fűtőszőnyegnél a telepítéssel egyidőben készen van az elektroszmog elleni árnyékolás is, hiszen a fűtőkábelek 2 réteg alumínium között helyezkednek el, földelve, árnyékolva. Bizony az esetek jó részében - főleg régebben -, az infra fűtőfilmes rendszereknél kimaradt az árnyékoló háló...

- a vékonyrétegű utólagos elektromos padlófűtések esetében az infrafilmes rendszerek komoly hibája volt, hogy lüktetve fűtenek. Gyors a felfűtés, de sajnos a lehűlés is. Ahogy a termosztát ki- és bekapcsolja a betápot az elért hőmérséklet (padlószenzoron mért) függvényében a szoba teljes felmelegedése után, bizony zokniban egész kellemetlen a hőingadozás. (nincs hőtároló tömeg) Az alu szőnyegnél sokkal kiegyenlítettebb a fűtés jó, persze méretezés esetén!Az alu fűtőszőnyegek még padlószenzoros ellenőrzés nélkül sem fűtenek túl melegre, 28-32 C fok, amit elérnek általában.

(saját tapasztalat, infrafilmes rendszerem is volt, most HEATCOM alu fűtőszőnyeg melegít a nappalinkban)


Ha az infrafilm infrafűtést adott, akkor az alu fűtőszőnyeg hogyan fűt?

Bizony ugyanúgy! Nevezhetjük infrafűtésnek vagy bárminek is a fűtőfilmes padlófűtést, az akkor is ugyanúgy működik, mint bármely padlófűtés!

A burkolat melegszik át elsőször, mely mindkét esetben ugyanúgy adja át a hőenergiát a környezetnek: részben sugárzó (infrafűtés) részben konvekciós (hőáramlás) fűtésként!

Ez persze még a vizes padlófűtésnél is ugyanígy működik, ha a végeredményt nézzük, azaz, hogy hogyan alakul át az elektromos energia hőenergiává, hogyan érzékeljük a meleget!