Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W
141 890 Ft (bruttó ár)

ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W

ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS WIFI fűtőpanel - 1000W

Ha még nem választott véglegesen és kíváncsi más lehetőségekre is, nézze meg a KALKULÁTOR menüt, ahol az Ön által megadott szobaméretre ajánljuk a megfelelő teljesítményűt minden elektromos fűtőtestünkből.


Szobaméret: normál körülmények
max. 10 m2
Terület: rossz körülmények vagy fürdőszoba
max. 8 m2
Fűtőtest szélessége
61 cm
Érintésvédelem
IP24 (fürdőbe is jó)
Termosztát fajtája
Elektronikus, programozható, wifis
Raktáron
SZÁLLÍTÁS akár 2 nap (egyeztetés után)
INGYENES SZÁLLÍTÁS
141 890 Ft (bruttó ár)
Részletek

Szükséges áramerősség: 4,4 A

Méretek (szél x mag x mély): 60,1 x 47,7 x 13 cm

Fűtési mechanizmus: INFRA + konvekciós

Érintésvédelem: IP24 (fürdőbe is jó)

Feszültség: 230 Volt

Termosztát: elektronikus, programozható, WIFIS

Tartozék: falikonzol

Ablaknyitás érzékelés: NINCS

Opció: Fix láb a mobil kivitelhez

Csatlakozó vezeték: 1,2 m villásdugóval (jobb)

GARANCIA: 2 év gyári + 3 év garancia regisztrációval


Atlantic Solius WIFI infra fűtőpanel működése

Az Atlantic Solius Wifi fűtőpanel minőségi ugrás a konvekciós fűtésű (kerámiamagos-alu diffúzoros) elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F120D széria) képest. Itt a fűtőtest belseje teljesen eltér a megszokottól.

Itt egy fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami hasonlóan a sötétsugárzókhoz a fűtési energia jó részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak. Nem, nemcsak a készülék előtt lesz meleg, hiszen a folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius WIFI infra fűtőpanel fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék tetején kiáramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Bővebben oldalunkon a konvekciós fűtés és infrafűtés különbségeiről: ELEKTROMOS FŰTÉSEK FAJTÁI


Termosztát - Solius Wifi

A Solius WIFI panel beépített termosztátja abban különleges, hogy a készüléken elérhető programozási funkciók, az ellenőrzési lehetőség és a fogyasztás mérése a WIFI beépített modul segítségével távolról is elérhető a COZYTOUCH applikáció segítségével.

A termosztát tudja a napi/heti programozást, minden napra ECO sávokat tud beállítani max. 3 időintervallumban.

Sajnos hosszabb áramszünet esetén a vezérlés nem tartja meg a beállításokat, a program elveszik. Méréseink szerint viszont rövidebb (egy órás) áramszünet esetén a rendszer rendben visszaáll.

Alkalmazási terület

Az Atlantic Solius fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol gazdaságosan használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha)

Ráadásul a Solius infra fűtőpanel ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000W Solius WIFI felszerelésével fél óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel. 3 db 700Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Több, mint kétszeres az ár még saját kiépítéssel is...)

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!

Elhelyezésénél - ha megoldható - csak az ablak alatti elhelyezést nem javasoljuk, mert a konvekciós hőáramlás közvetlenül felfelé indul a fűtőpanelből, így az ablak és függöny közt visszahűl, mielőtt a szoba belseje felé menne. (a szobán belül bárhova máshová mehet)

(Bár ablak alatt elhelyezve is messze gazdaságosabban működtethető, mint például az oda elhelyezett ADAX NEO norvég panel.)


Elérhető teljesítmények: 1000 - 1500 - 2000 W

 A termékeink garanciájára, szervizre vonatkozó információkat itt találja: GARANCIA, SZERVIZ

Használati utasítások innen tölthetőek le: HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK


 

Adatok
Teljesítmény
1 000 Watt
Gyártó (származási ország)
ATLANTIC (Franciaország)
Szállítási idő
1-2 nap
Szállítási díj
Ingyenes!
EAN
3410530020923
Tömeg
7,6 kg/db
Hasonló termékek