Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

ATLANTIC konvekciós fűtések

ATLANTIC konvekciós fűtések, elektromos konvektorok

Az Atlantic konvekciós fűtések, a gyár olcsóbb (és kitűnő minőségű) készülékei gyakorlatilag tisztán konvekciósan dolgoznak, ugyanúgy, mint a norvég fűtőpanelek, de azoknál jóval kompaktabb méretben.

Azaz a norvég rendszerű kerámiamagos, alumínium lamellás konvekciós fűtőbetéthez hasonló alakítja át a villamos energiát hőenergiává túlfűtés elleni védelemmel az Atlantic konvektorok belsejében. A nagy felületű fűtőbetét átadja a hőenergiát a levegőnek, az pedig ventilátor nélkül, a hideg és meleg levegő fajsúlykülönbségének elve alapján áramlik a helyiségen belül, egy ún. meleg levegőhengert létrehozva, elszállítva a meleget a szoba távolabbi részébe is.

Atlantic márka előnyei közül az egyik legfontosabb dolog az elektromos fűtések területén, hogy az Atlantic nem állt meg a fejlesztésben a konvekciós elven működő egyszerű fűtőtesteknél, konvektoroknál. A jobb hőérzet és gyorsabb felfűtés igénye miatt a SOLIUS fűtőpanelek már infrafűtéssel kiegészülve fűtenek rendkívül gazdaságosan.

Valódi fűtőpanelek (katt)

Kérjük győződjön meg a francia elektromos fűtőtestek előnyeiről részletesen is!

Garancia: 5 év (a gyártói 2 év garancia mellé a magyarországi importőr plusz 3 év garanciát ad regisztrációval egybekötve)


Atlantic fűtőpanelek előnyei részletesen -  Alacsony beruházási költség

Egy jó minőségű Atlantic elektromos fűtésrendszer kiépítési költsége harmada, de akár negyede is lehet egy  átlagos minőségű központi gázfűtés kialakításának. A gázfűtés kiépítésére szánt plusz költsége a jelenlegi gázárakkal számolva legfeljebb 8-10 év alatt térülhetne meg. Ha figyelembe vesszük, hogy egy mai korszerű gázkészülék tapasztalat szerint 8-9 év alatt leamortizálódik – nem is beszélve az éves karbantartásokról és egyéb költségekről – akkor egy gáz központi fűtés kialakítása nem túl kedvező. A legkorszerűbb Atlantic elektromos radiátorok élettartama jóval meghaladja a fentieket!

Alacsony fenntartási költség

A gázfűtéses rendszereknél a fűtőanyag ára csak egy részét képezi a valós költségeknek. 

Alapesetben a következő módon áll össze: a rendszer bekerülési költsége + telepítés költsége + a felhasznált gáz ára + karbantartási és szervizköltségek. Az elektromos fűtéseinknél sem telepítési, sem karbantartási költséggel nem kell számolniuk, sőt a minimális meghibásodási százalék miatt gyakorlatilag szervizköltséggel sem.

Energia hatékonyság, gazdaságosság

Az elektromos fűtőberendezések közel 100%-os hatásfokúak, azaz gyakorlatilag az összes bemenő elektromos energiát közvetlenül hővé alakítják át. (Ellentétben a gázfűtéses rendszerekkel, ahol az energia egy része kárba veszik a kéményen át távozó füstgázzal. Különösen igaz ez a régi típusú gázkonvektorok esetében, ahol a hőenergia akár 40-60%-a is kárba veszhet!

Nemrég az uniós energetika szabványok újragondolása, az ERP.  segített a még energiatakarékosabb elektromos fűtőtestek, fűtőpanelek fejlesztésében.

Biztonság, megbízhatóság

Minden fűtőberendezésnél a biztonság  elsődleges szempont. Gondoljunk csak vissza, hogy a régi, korszerűtlen hősugárzókat nem mertük üzemelés közben magára hagyni a tűzveszély miatt! Így nem volt megoldott pl. egy nyaraló egyszerű fagymentesítő fűtése sem.

Ez már a múlt. A korszerű Atlantic konvekciós fűtőtestek hővédelemmel ellátott fűtőbetétje max. 350 Cfokig engedi fűteni a készüléket, sőt a borulásvédelem pedig a mobil készülékeket nem függőleges elhelyezés vagy dőlés esetén kikapcsolja. Minden elektromos fűtőtest termosztátja tudja a fagymentesítő állást, mely folyamatosan kb. 7-9 C fok körül tartja a szoba hőmérsékletét.

Karbantartásmentes használat a gázfűtéshez viszonyítva

A fűtési rendszerek fenntartása nagymértékben függ attól, hogy melyik fűtőanyag típust választjuk, mivel jelentősen megnövelheti a teljes üzemeltetési költségét a fűtésrendszernek. Ezért nagyon fontos figyelembe venni a várható hatásfokot és a karbantartási költségeket valamint a gázfűtésű rendszerek esetében a biztonsági ellenőrzést. Az olyan kiváló minőségű elektromos fűtés mint a francia Atlantic radiátorok, ma már rendkívül megbízható alternatíva. A gázkazán alapú rendszerek, folyamatos karbantartási munkálatokat, éves biztonsági ellenőrzést és szükség esetén kéménytisztítást is igényelnek, ami az Atlanticnál mind mind szükségtelen.

Kényelem és vezérlés

Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül az elektromos fűtésrendszerek iparága. Gazdaságos elektromos fűtőpanelek, tizedfok pontos vezérléssel teszik lehetővé az egyenletes kellemes hőmérsékletet és a jelentős energiamegtakarítást. A beépített programozható termosztátokkal ugyanúgy állíthatjuk a komfort és ECO hőfokokat különböző idősávokban, mint egy komoly külső szobatermosztátnál. Például az F120D fűtőpanel is rendelkezik ablaknyitás vagy másképp elnevezve szellőztetés érzékelővel, amely a szellőztetés időtartama alatt automatikusan kikapcsolja a fűtést.

Megjelentek a távoli eléréssel is vezérelhető wifis készülékek, melyekhez nem szükséges külön központ (mint  a NOBO rendszernél). Minden készülék elérhető a Cozytouch applikációban, ellenőrizhetőek, programozhatóak, sőt fogyasztásmérést is tudnak. Ilyen fűtőtestek: ALTIS WIFI

Hangtalan működés

Például még az olcsóbb Atlantic elektromos konvektorok fűtőbetétje is rugós (rugalmas) felfüggesztésű, azaz még a hőtágulásból adódó mozgás-recsegés is kizárt. A beépített elektronikus termosztát pedig szintén hangtalan ki- és bekapcsolást garantál. Ideális társ egy hálószobába is!