Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

INFRA SÖTÉTSUGÁRZÓ

Elektromos infra sötétsugárzó

Az infra sötétsugárzó alkalmazási területei: fedett teraszok fűtése, műhelyfűtés, raktárfűtés, de kisebb csarnokok fűtése is megoldható gazdaságosan az infra sötétsugárzókkal. A kisebb teljesítményű (1000W) akár  fürdőszobai gyorsfűtésre is alkalmas lehet!

Teraszfűtés megoldása (méretezése) is szaktudást igényel, nagyon nem mindegy, hogy a terasz oldalról zárt, részben nyitott vagy csak a tető fedett. 2-3 szoros különbség is lehet a kellemes hőérzet eléréséhez szükséges egységnyi teljesítményben!

Zónafűtésnél az optimálisnál nagyobb elhelyezési magasság viszont már erősen csökkenti a viszonylag nem túl magas felületi hőmérsékletű infra fűtőtest hatásfokát. Ilyen helyeken már inkább a nagyobb teljesítményű svéd ENERGOTECH sugárzókat javasoljuk.

Használhatóak tehát: ipari épületek, középülete, gyárak, raktárak, festékszárító helyiségek, sportlétesítmények, öltözők, éttermek, erkélyek, teraszok, éttermi teraszok gazdaságos elektromos fűtésére

Elhelyezés, méretezés

Az  infra sötétsugárzó paneleket nagyobb területek fűtésénél  lehetőség szerint egyenletesen kiosztva kell elhelyezni a mennyezeten vagy oldalfalon.
A legjobb hatásfok elérése érdekében úgy, hogy a sötétsugárzó és a fűteni kívánt terület közé ne kerüljön semmilyen bútor vagy egyéb tárgy!

Ipari fűtésekről és méretezésről bővebben saját szakirányú honlapunkon itt: MÉRETEZÉS


Az alap infra sötétsugárzó nem rendelkezik önálló kapcsolóval (JH 13A széria pl.). Működtetni hálózati dugaljjal vagy direkt bekötéssel lehetséges, egyszerű villanykapcsoló segítségével pl. zónafűtésnél. Az Energotech sugárzók pedig ipari jellegük miatt külön bekötést igényelnek, nincs hozzájuk semmilyen hálózati kábel.

Javasolt valamilyen termosztát (katt ide) használata főfűtés esetén, ahol rendszerbe kötve kell vezérelni általában teljesítménykapcsoló relé segítségével, mert a termosztátok általában csak 16A (3600Wattig) alkalmasak a használatra.

A szükséges teljesítmény főfűtésnél: 100-150W/m2 a szükséges teljesítmény a helyiség hőszigeteltségének függvényében. (átlagos hőszigetelés)

Zónafűtésnél 3-600 W/m2 is lehet a teljesítmény igény a terület zártságának függvényében (itt a hőszigetelés nem számít), és általában a 2 oldalról besugárzott megoldások válnak be legjobban!