Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ RADIÁTOROK

Elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal

Elektromos törölközőszárító radiátor termosztáttal és termosztátos törölközőszárító a PHF kínálatában.

Néhány éve vezettük csak be nagy sikerrel az addig itthon nem kapható radiátor családot, mely nagyban különbözik a sima, csak törölközők szárítására alkalmas készülékektől.

Jóval komolyabb teljesítményük és termosztátjuk lehetővé teszi, hogy helyesen méretezve ugyanaz a fűtőtest elégítse ki a főfűtésre és törölközőszárításra vonatkozó követelményeket is!

Hasonlóak a vizes rendszerekbe kötött csöves törölközőszárítókhoz, amelyeket patronos elektromos fűtéssel egészíthetünk ki, azoknál jóval profibb vezérlési lehetőséggel, akár programozható termosztáttal.

DE ezek a fűtőtestek általában kizárólag elektromosak, így bármikor használhatóak az esetleges egyéb fűtésrendszertől függetlenül.

Az elektromos radiátorok csöveiben fagyálló folyadék feltöltés található készre szerelve, így vásárlás után csak a falra történő felszerelés és az árammal való ellátás marad. A fagyállós feltöltés persze segít abban is, hogy nagyobb hidegben az időszakosan használt helyiségben, nyaralóban ne féljünk a fagykártól, ha víztelenítve van az egyéb csőrendszer.

Az elektromos törölközőszárító radiátor fűtési mechanizmusa sugárzó fűtést, hőtárolást és konvekciós fűtést is tartalmaz! A fagyállós feltöltés nagyobb hőtárolási képességet is garantál.

Főfűtésre természetesen már méreteznünk is kell, segítség itt:  MÉRETEZÉS

Normál hőszigeteltségű és belmagasságú fürdőszobánál alkalmazzuk a számításnál a 45 W/m3 igényt! Ez a megszokott 35W/m2-nél azért jóval több, mert a fürdőszobai hőmérséklet igénye a 22 C fok helyett 25-27 Cfok is lehet, főleg kisgyerekes családoknál.

A nagyobb teljesítmény egyébként a gyorsabb felfűtésben is segít, csökkentve a rezsit is!

A törölközőszárító radiátor remek kiegészítője lehet a fürdőszobák elektromos padlófűtésének is! Fűtési idényen kívül a lassú padlófűtés helyett átmeneti időszakban gyors felfűtést garantál, illetve nyáron csak törölközőszárításra is jó megoldás!

Törölközőszárítók alkalmazása

Új házaknál szinte egyértelmű a használat: elektromos törölközőszárító radiátor fűtőszőnyeges padlófűtéssel kiegészítve a nyerő fűtés, általában napelemes energia ellátással.

A régi gázfűtés is felejthető lakásfelújításoknál, családi házaknál pl. a vizes rendszertől független használat a jó indok. Az elektromos törölközőszárító radiátorok nemcsak a nyári szárításra megfelelőek, hanem a tavaszi és őszi komfortos fürdőszoba használatot is elérhetővé teszik.