Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL

Atlantic Solius Neo Digital - a valódi infra fűtőpanel

Solius NEO DIGITAL elektromos fűtőpanel - akár 30% megtakarítás egy mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz viszonyítva

A Solius Neo Digital infra fűtőpanelek digitális programozható termosztáttal, szellőztetés érzékeléssel akár álló kivitelben is rendelhetőek!

Az álló kivitelű SOLIUS NEO 2000W kivitelben is csak 46 cm széles, így igazán helytakarékos megoldás.

IP24 érintésvédelem miatt akár fürdőszobákban is kellemes hőérzetű, gyors felfűtési idejű elektromos fűtési megoldást biztosítanak.

A legújabb infra + konvekciós vegyes rendszerű elektromos fűtőtest már Magyarországon!

RAKTÁRON MINDEN MÉRET!


6termék 16

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 500W

Kiemelten ajánlott termék!:
Kiemelten ajánlott termék!
Raktáron
89 900 Ft

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W

Kiemelten ajánlott termék!:
Kiemelten ajánlott termék!
Raktáron
99 900 Ft

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1500W

Kiemelten ajánlott termék!:
Kiemelten ajánlott termék!
Raktáron
105 900 Ft

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 2000W

Kiemelten ajánlott termék!:
Kiemelten ajánlott termék!
Raktáron
123 900 Ft

Atlantic SOLIUS NEO infra fűtőpanel

Az Atlantic SOLIUS NEO fűtőpanel valóban fűtőpanel, hiszen sugárzó infra technológiával és konvekciósan (hőáramlással) is melegítenek. A készülék belsejében egy sötétsugárzó panel dolgozik, nem pedig konvekciós (norvég rendszerű) fűtőegység!

A cégtulajdonos kedvenc fűtése is már rég: "Mivel fűt a PHF tulajdonosa?"

Kb. 50-50 %-ban oszlik meg a kétféle fűtéstechnika, de mivel ezt egyetlen alumínium sugárzó elem hozza létre, ez nem szabályozható külön-külön!

Működés közben az Atlantic Solius Digital fűtőpanel préselt alumínium fűtőbetétje tehát nemcsak a levegőt melegíti fel (konvekció), hanem infra), azaz meleg-sugárzást bocsát ki, azaz úgy melegít, mint például egy cserépkályha. Ez rendkívül komfortos és kellemes hőérzetet biztosít.

A jó hőérzet akár 3-4 C fokkal (szubjektív) alacsonyabb termosztát hőfokot igényel, ezért energiatakarékos a működés.

Ez a rész a fogyasztásban 15%-os megtakarítást hozhat, mint egy ugyanilyen vezérlésű konvekciós fűtőtestnél tapasztalható!

Atlantic Solius Digital fűtőpanel termosztátja elektronikus, hangtalan és programozható.  PIN kódos gyermekzár is található benne! Természetesen az ablaknyitás érzékeléss (szellőztetés érzékelés) sem hiányzik a beépített termosztátból.

Solius Neo Digital elektromos fűtőpanel alkalmazási területe

Ezt a francia gyártású elektromos fűtőpanelt gyakorlatilag minden területen gazdaságosan hasznnálhatjuk. Nagy előnye ott van, ahol a normál (konvekciós) fűtőtestek már gazdaságtalanul működnek, a Solius ott is remekel.

Nagyobb belmagasságú (3 m felett) helyiségek gazdaságos fűtésére is jól bevált! Miért is? Mivel az infra fűtőpanelbe érkező villamos energia jó része sugárzó fűtéssé alakul, mely gyakorlatilag előre "dolgozik" és nem felfelé, itt a lehetőség a hőenergia alsóbb szinten tartására.

Időszakosan használt épületek, helyiségek fűtésénél a bekapcsolás után viszonylag hamar kellemes hőérzet alakul ki a helyiségen belül. Konvekciós fűtésnél mivel először a levegő melegszik, rengeteg idő megy el a normális szobahőmérséklet eléréséig, mivel a meleg levegő azonnal leadja a hőenergiát a hideg falaknak, mielőtt bármit is éreznénk belőle.

Fürdőszobai fűtésnél akár gyorsfűtésre is használhatjuk. Például napközben a termosztát valamilyen alacsonyabb hőmérsékleten üzemelteti a panelt, fürdés előtt pedig emelve a termosztáton a hőmérsékletet, hamar kellemes időt hoz létre az infrafűtés. Természetesen ezt programozva iss megtehetjük.

Zónafűtésként is használják már sokan! Főleg az idősebbeknél kedvelt felhasználási mód, hogy a Solius fűtőpanelre a mobil lábakat szerelve azt tetszőlegesen mozgathatjuk a szobán belül, akár közvetlenül például egy fotel elé helyezezve, élvezve a Solius infra fűtőpanel cserépkályhához hasonló fűtési mechanizmusát!


Érezzük, hogy honnan jön a meleg!

Akár 30% elektromos energia-megtakarítás érhető el  a hagyományos mechanikus termosztáttal szerelt konvektorokhoz képest, ha kihasználjuk a fűtőpanel minden tudását.

Minden Atlantic elektromos fűtőpanel IP24 védettséggel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a fűtőpanel fröccsenő víz ellen minden irányból védve van. Az előírásokat betartva, a készülékeket bátran felszerelheti a fürdőszobába is.

A Solius eletromos fűtőpanelt kb. 0,7 méter elektromos vezetékkel szállítjuk, villásdugó nélkül! (általában direkt bekötéssel ajánljuk a készülék háta mögött, de dugvilla is szerelhető rá természetesen)

SOLIUS A KEDVENC


Atlantic Solius Neo digital elektromos fűtőpanel műszaki tulajdonságai összefoglalva:

 • Hősugárzó panel feketére eloxált extrudált alumínium fűtőegységgel (sötétsugárzó)
 • Infra sugárzást kibocsátó fűtőpanel
 • Sugárzó hőleadás és konvekciós fűtés egyben
 • Biztonságos, csendes, hosszú élettartamú
 • Beépített hővédő kapcsoló a túlmelegedés ellen
 • Könnyen falra szerelhető
 • Elérhető teljesítmények: 500 –1000-1500-2000 Watt vízszintes kivitelben (horizontális)
 • Teljesítmények: 1500 - 2000 Watt álló kivitel (vertikális, 46 cm széles)
 • Elektronikus termosztát napi/heti programozási funkciókkal, LCD kijelző
 • Nagy méretű, perforált szellőzőrács
 • Akár 30 % elektromos energia megtakarítás egy hagyományos (alap) konvektorhoz képest
 • Könnyen falra szerelhető
 • Gyermekzár PIN kóddal
 • ERP READY
 • 5 év garancia (regisztrációval)

 Praktikus tanácsok

Hogyan kössük be és helyezzük áram alá a Solius fűtőpanelt?

Az elektromos fűtőtestünk csak hálózati bekötőkábellel rendelkezik, nincs dugvillája. Az áram alá helyezés megoldható ún. direkt bekötéssel, amikor a kábelt közvetlenül kötjük a hálózati kiállásra. Ezzel a megoldással elrejthető a kötés a fűtőpanel mögött. Természetesen dugvillát is szerelhetünk a vezetékre, illetve tetszőlegesen hosszabbíthatjuk azt, elrejtve a kötést a készülék háta mögött..

Ami mindkét bekötésnél fontos: a Solius CLASS II. szigetelési osztályú, azaz földelést nem igényel!

A hálózati kábel barna és kék vezetékét kössük a „nulla” és „fázis” helyekre, a fekete kábelt ne kössük sehova, (főleg ne a „föld”-re), mert ez a francia fűtőtestnél az ún. „pilot” vezérlőszál, amit itthon nem használunk általában.

 

 

Szűrés
Szobaméret: normál körülmények
 (max. - m2)
max. 5 m2 - max. 20 m2
Terület: rossz körülmények vagy fürdőszoba
 (max. - m2)
max. 4 m2 - max. 16 m2
Fűtőtest szélessége
 (cm)
45 cm - 98 cm
Teljesítmény
 (Watt)
500 Watt - 2 000 Watt
Ár
 (Ft)
89 900 Ft - 151 790 Ft
Termék státusza