Kérdése van? Hétköznap 10-16 óráig +3630 995 2238

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W
99 900 Ft (bruttó ár)

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W

ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W
ATLANTIC SOLIUS NEO DIGITAL fűtőpanel - 1000W

Ha még nem választott véglegesen és kíváncsi más lehetőségekre is, nézze meg a KALKULÁTOR menüt, ahol az Ön által megadott szobaméretre ajánljuk a megfelelő teljesítményűt minden elektromos fűtőtestünkből.


Szobaméret: normál körülmények
max. 10 m2
Terület: rossz körülmények vagy fürdőszoba
max. 8 m2
Fűtőtest szélessége
53 cm
Érintésvédelem
IP24 (fürdőbe is jó)
Termosztát fajtája
Elektronikus programozható
Kiemelten ajánlott termék!
Kiemelten ajánlott termék!
Raktáron
SZÁLLÍTÁS akár 2 nap (egyeztetés után)
99 900 Ft (bruttó ár)
Részletek

Szükséges áramerősség: 4,4 A

Méretek (szél x mag x mély): 53 x 47,7 x 13 cm

Fűtési mechanizmus: INFRA + konvekciós

Érintésvédelem: IP24 (fürdőbe is jó)

Feszültség: 230 Volt

Termosztát: elektronikus, programozható

Tartozék: falikonzol

Ablaknyitás érzékelés: Van

Opció: Fix láb a mobil kivitelhez (külön rendelendő)

Csatlakozó vezeték: 0,6 m villásdugó nélkül (jobb)

GARANCIA: 2 év gyári + 3 év garancia regisztrációval


Atlantic Solius NEO DIGITAL fűtőpanel

Az Atlantic Solius Digital fűtőpanel minőségi ugrás a konvekciós fűtésű (kerámiamagos-alu diffúzoros) elektromos fűtőtestekhez (norvég fűtőpanelek vagy akár az F119D széria) képest. Itt a fűtőtest belseje teljesen eltér a megszokottól.

Akár 30% megtakarítás

egy egyszerű, mechanikus termosztátos elektromos konvektorhoz képest, kihasználva a programozás adta előnyöket is!

A Solius belsejében a megszokott lamellás fűtőbetét helyett egy  fekete, préselt alumínium lemezt találunk, ami hasonlóan a sötétsugárzókhoz, a fűtési energia kb. 50%-os részét sugárzás, infrafűtés formájában adja le a környezetében lévő tárgyaknak.

A folyamatos működés folyamán az infrasugárzás (melegsugárzás) előbb elnyelődik a tárgyakban, épületszerkezetekben, majd ez az energia visszaverődik és újra felszabadul. Azaz másodlagosan a levegő is melegszik. A termosztát tulajdonképpen ezt a hőfokot méri.

Mivel a tárgyak vissza is sugározzák az elnyelt hőenergiát, a tárgyak felülete sem lesz melegebb, csak 1-2 fokkal, mint a levegő. Ez segít másodlagosan a penészesedés gátlásában is, mert a falak melegebbek, mint a levegő, így a pára nehezebben csapódik ki rajta.

Az Atlantic Solius fűtőpanel fűtése folyamán konvekciós fűtés is létrejön. Az alumínium fűtőegység nagy felülete miatt a levegőt is melegíti, ami a készülék felső részén felfelé áramolva a szoba belsejében konvekciós meleg hengert létrehozva segít a hőmérséklet egyenletessé tételében.

A fentiek miatt mondhatjuk, hogy a Solius fűtőpanel egy cserépkályha fűtési mechanizmusához hasonlóan fűt.

Mennyit fogyaszt egy elektromos fűtőtest? FŰTŐPANELEK FOGYASZTÁSA


Solius NEO digital elektromos infra fűtőpanel termosztátja

A Solius NEO panel termosztátja egy egyszerűen programozható, LCD kijelzős, elektronikusan működő, azaz teljesen hangtalanul működő verzió. Sokaknak öröm lehet a PIN kóddal zárható képernyő, azaz a stabil gyermekzár. Hasznos lehet akár apartmanok, szobák kiadásánál is!

Alkalmazási terület

Az Atlantic Solius infra fűtőpanelek ERP READY minősítésük alapján is gyakorlatilag bárhol használhatóak elektromos főfűtésre vagy kiegészítő fűtésre is.

FONTOS: a fűtőtest direkt bekötéshez készül, azaz nincs rajta dugvilla, csak a hálózati kábel. Így akár a készülék háta mögött is elvégezhető a bekötés, így nem látszik a kábel.

Természetesen szerelhető dugvillával is, ebben az esetben a bekötésnél a fekete vezetéket vágjuk vissza, ne kössük sehova (kettős szigetelésű a készülék, nem kell föld), csak a barna és kék vezetéket kössük a dugvillába, a fekete (pilot) szálat sehová nem szabad bekötni!

Fűtési mechanizmusa alapján azoknak is ajánlható, akik nem szeretik az infrapanelek felülről érkező sugárzását, és ragaszkodnak az oldalról jövő, az emberek számára régen megszokott meleg sugárzási irányhoz. (kandalló, cserépkályha)

Ráadásul a Solius ezt messze kisebb beruházási igénnyel biztosítja: minimális beszerelési költséggel egy készülékben megvan minden, szemben az infrapanelek többlet szerelési és bekerülési problémájával.

(Például egy 20 m2-es szoba fűtése egy 2000 W Atlantic Solius NEO Digital fűtőpanel felszerelésével negyed óra alatt megoldható. Szemben áll ezzel pl. 4 db 500 Wattos infrapanel és egy termosztát ára és az ezzel kapcsolatos komoly szerelési munkadíj. Ez jóval több, mint 3-4-szeres lehet az ár )

Gyakorlatilag a nagy belmagasságú (3,5 m feletti) lakások gazdaságos megoldása is! A hőenergia nem száll fel a mennyezet alá, mint a konvekciós fűtések esetében és a túlméretezés is elkerülhető. Az infrafűtés lenn dolgozik nekünk, a konvekciós fűtés rész pedig pl. a galériát melegíti fel. Jóval egyenletesebb a hőmérséklet eloszlás a belmagasságon belül.

Sokan szeretik hétvégi házakban is, ahol a bekapcsolás után jóval hamarabb alakul ki a jó hőérzet, mint a tisztán konvekciós fűtésű fűtőtesteknél.

IP24-es védettsége miatt fürdőszobában is évezhetjük az infrafűtés előnyeit!


Elérhető teljesítmények: 500 - 1000 - 1500 - 2000 WA termékeink garanciájára, szervizre vonatkozó információkat itt találja: GARANCIA, SZERVIZ

Használati utasítások innen tölthetőek le: HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK


 

Adatok
Teljesítmény
1 000 Watt
Gyártó (származási ország)
ATLANTIC (Franciaország)
Szállítási idő
1-2 nap
Szállítási díj
2500 Ft
EAN
3410534254249
GARANCIA
5 év
Tömeg
5 kg/db
Hasonló termékek